Pening...

Assalamualaikum...

Mesti ada juga yg sering terima mesej berantaikan... Kalau boleh nak saja baling batu besar dengan yg cipta mesej cam ni..


Baca ni.. Mesej yang Haram Hukumnya !          •Mesej berantai dijatuhkan hukum SYIRIK ! Kerana KERAP manusia menentukan qada dan qadar yg tlh ditetapkan Allah SWT .          Contoh mesej :        
1. "siapa tak hantar mesej ni , akan ditimpa musibah" .        
2. "siapa yang hantar mesej ini , dalam masa dua jam orang yang tersayang akan datang kerumah anda .        
3. "siapa yang mengabaikan mesej ini , anda akan kehilangan orang yang tersayang .        
4. "siapa yang menghantar mesej ini kepada 4 orang , dalam masa 4 jam , anda akan mendapat rezeki yang melimpah ruah .        
5 . "hantar mesej ini minima 12orng , anda akan mendapat berita yang baik dalam masa 2jam .          #Senang cerita , ia berkait dengan perjanjian ganjaran ataum musibah yang ditetapkan sendiri          #Manusia tak layak menjatuhkan sesuatu hukum ke atas sesama manusia melainkan atas sebab tertentu ...          Teguran untuk semua kawanku . harap anda semua faham ea? :)

        #bagi umat islam , surat berantai ini HARAM !! .          copypaste. share biar semua orang tahu. ...          #promote kengkawan bole , copypaste ilmu takkn tak bole . Tak paksa pon nk suruh copy paste , yang pnting niat kita baik kerana Allah SWT untuk menyampaikn ilmu ..


Aku copy ja ayat d atas tu dengan sorang kawan wechat.... Sebab aku malas taip panjang2 dan terlalu banyak mengunakan 'nokta(.)' pada ayat aku.

Ulasan

Catatan Popular